Ad Dekker staat al sinds 1990 voor de 'klas'

Hij had altijd al de ambitie om les te geven. In 1990 kreeg Ad Dekker daarvoor de kans. Taekwondoschool Son en Breugel stopte ermee en Dekker kreeg de mogelijkheid die over te nemen. Sindsdien geeft de Esschenaar zelf lessen in de vechtsport. 

,,Of er iemand in Boxtel langer sportinstructeur is? Ik ken er geen", lacht de taekwondoka. Dekker begon in 1980 met de sport in Boxtel. Later sloot hij zich aan bij Taekwondoschool Son en Breugel (TSB). ,,Mijn master destijds gaf aan dat hij ging stoppen. Ik had altijd al de ambitie om voor de klas te staan. Hij vroeg of ik het wilde overnemen. Dat gebeurde in 1990, toen had ik mijn eerste dan behaald."

Het eerste jaar ging de school nog verder onder de oude titel, daarna verbond Dekker zijn eigen naam eraan. Na een paar omzwervingen begon de Esschenaar ook met taekwondoscholen in Schijndel en kort in Liempde, die hij in de jaren negentig uiteindelijk weer overdroeg aan leerlingen. Ook startte hij in het midden van dat decennium met taekwondo in Gemonde en kort daarna Boxtel. 

Taekwondoschool Dekker kent anno 2023 zijn thuishaven in de gymzaal van de Prinses Amaliaschool in Selissenwal. Daar vindt binnenkort een speciale viering plaats: de sportschool bestaat 31 januari alweer 33 jaar. ,,De dag erna, op woensdag 1 februari, volgen de leden een les samen met hun familie. Geen taekwondo dit keer, maar allerlei sportieve spelletjes, zoals apenkooien."