Boxtelse vogels maken indruk tijdens NK


Twaalf keer goud, veertien zilveren medailles en acht keer een bronzen plak. De Boxtelse vereniging Vogelvreugd Ons Ideaal kan terugkijken op een uitstekend Nederlands kampioenschap voor siervogels. 

Voor de titelstrijd moesten de Boxtelse vogelliefhebbers afreizen naar de IJsselhallen in Zwolle. Liefst zeshonderd deelnemers die samen 5.500 vogels tentoonstelden, streden in verschillende klassen en categorieën om de hoogste landelijke eer. Kromsnavels, kanaries, tropen, er waren talloze soorten te zien.

UITMUNTEND

De Boxtelse vereniging kwam uitmuntend voor de dag tijdens het NK dat georganiseerd werd door de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Acht verschillende clubleden regen de medailles aaneen. Henry Rijndertse won liefst vier keer goud en behaalde ook nog eens een zilveren en bronzen medaille. 

Hij was niet eens de Boxtelse inzender die de meeste plakken op zijn naam schreef. Ron van Alebeek won er zeven: naast drie gouden, ook drie zilveren en een bronzen. Net als Joep Ligtvoet, al pakte die 'slechts' één keer goud, maar wel drie keer zilver en even zo vaak brons. 

Overige medaillewinnaars: Ad van den Bergh en Jan Ligtvoet (beiden zilver en brons). Hein van den Boogaard (goud en drie keer zilver), Ed Oosterkamp (goud, zilver en brons) en Jan Kreijveld (tweemaal goud en één zilveren medaille).