Gilde Liempde viert patroonsfeest


Het gilde Sint-Antonius Abt vierde zaterdag zijn patroonsfeest. Dat startte met een eucharistieviering in het clublokaal op schietterrein Antonius Bleek waarin gildeheer Geoffrey de Jong voorging.

Tijdens een korte ledenvergadering werd Harm van de Ven ingehuldigd als nieuwe gildebroeder. Hij zwoor trouw aan het vaandel en mag voortaan aan alle activiteiten deelnemen. Ook werden de prijzen uitgereikt van de kruisboogcompetitie in het afgelopen jaar. Tamboer en oud-koning Wynand Bressers eindigde niet alleen als eerste in het klassement dat op de eerste zondag van de maand wordt bijgehouden, maar ook op de ranglijst van de derde zondag. Ook werden prijzen uitgereikt aan de leden die de vijfde plek op de ranglijst innamen: respectievelijk Toon van Rijssel en Jos Beerens. Fridy Berben ging met de jeu-de-boulestrofee naar huis. De feestdag werd afgesloten met een gildediner. 

Een week eerder hield het gilde zijn nieuwjaarsreceptie. Zondag 22 januari trekt de Liempdse schuts uit tijdens de jaarlijkse Antoniusprocessie in de buurtschap Kasteren. Voorafgaand wordt in café 't Groene Woud een eucharistieviering gehouden. Die begint om 10.30 uur. Na afloop trekt het gezelschap met buurtbewoners naar de Antoniuskapel aan De Maai. Bij terugkeer is er een Brabantse koffietafel voor degenen die zich daarvoor aanmeldden.