Open dag Koning Willem I College.
Open dag Koning Willem I College. Foto: eigen collectie.

'DOOR DUURZAAM HANDELEN BIJDRAGEN AAN DE MAATSCHAPPIJ'


Koning Willem I College houdt open dag voor mbo'ers

Het Koning Willem I College (KWIC) houdt woensdag 1 februari van 16.00 tot 21.00 uur open dag op diverse locaties in Noordoost-Brabant. Samen met de studenten en partners in de regio maakt de school naar eigen zeggen werk van de toekomst. 

In een waardevol samenspel kunnen de studenten groeien en bouwt de school mee aan een sterke regio. Daarvoor wordt intensief samengewerkt met bedrijven, instellingen en andere scholen. ,,Wij leveren vak-experts die vaardig zijn in het werk maar ook, door duurzaam te handelen, een bijdrage leveren aan de maatschappij. Leren is bij ons gericht op de praktijk én vindt plaats in de praktijk", aldus de school. 

KWIC verzorgt verzorgt voor studenten van 16 tot 67 jaar. Er zijn heel wat verschillende locaties voor school, praktijk of een volgende opleiding. Klaslokalen bevinden zich dus op die plek die het best past bij de toekomst van de studenten. De school heeft vestigingen in Den Bosch, Land van Cuijk, Meierijstad en Oss. 

UNESCO-SCHOOL

Het college noemt zich de duurzaamste mbo van Nederland: ,,Samen met studenten en partners uit de regio zetten we daarin de volgende stap. Wij gaan voor een betere wereld. Dat is een optelsom van een eerlijke economie, gelijke kansen en een leefbare aarde."

De Unesco-school werkt aan veiligheid, gezondheid en zorgt dat iedereen mee kan doen. ,,De global goals zijn ons kompas. We gebruiken ze voor het ontwikkelen van nog betere opleidingen en het vinden van ijzersterke samenwerkingen. Zodat onze studenten het verschil gaan maken met vakmanschap en praktische ideeën." 

De opleidingen van KWIC zijn uiteenlopend. Via het aanbod voor bedrijfsopleidingen kunnen om-, bij- en herscholers ook onderwijs volgen.