Korinne Haasbroek uit Limburg was een van de vocalisten die het slotconcert van de Stripe Big Band mede tot een succes maakten.
Korinne Haasbroek uit Limburg was een van de vocalisten die het slotconcert van de Stripe Big Band mede tot een succes maakten. Foto: Karin Schoenmakers.

Muzikale streep onder optredens van Stripe Big Band

Cultuur

Met een daverend afscheidsconcert heeft de Stripe Big Band zaterdagavond een streep gezet onder haar bestaan. Gebrek aan aanwas en een vergrijsde bezetting nopen de muzikanten om na 38 jaar te stoppen. In een genoeglijke tweespraak leidden Paul van Alphen en Rob van der Vorst een volgepakt Podium Boxtel door bijna vier decennia muziek. 

Tal van oud-leden traden nog eenmaal op met het orkest dat in 1985 werd gevormd uit muzikanten van toenmalige carnavalsorkestjes. Onder leiding van Mari van Gils, Michel Bergman en Simon Bruul groeide het gezelschap uit tot een bigband die tal van grootse evenementen op touw zette. De drie voormalige bandleiders namen om beurten de muzikale leiding in enkele muziekstukken. Het merendeel van het programma werd echter gedirigeerd door Peter Spierings die sinds enkele jaren voor het orkest staat.   

FILM EN FOTO

Beide presentatoren blikten smakelijk terug op hoogtepunten uit het verleden. Nummers uit voorbije jaren klonken en werden geïllustreerd met ..