Podium Boxtel was zaterdag helemaal gevuld voor het laatste optreden van de Stripe Big Band, die na 38 jaar ophoudt te bestaan.
Podium Boxtel was zaterdag helemaal gevuld voor het laatste optreden van de Stripe Big Band, die na 38 jaar ophoudt te bestaan. Foto: Karin Schoenmakers.

Theaterstoelen Podium Boxtel zijn weer goed gevuld

Algemeen

‘Podium Boxtel olé!’. Zanger Joris Linssen genoot vrijdagavond met zijn band Caramba van de uitbundige sfeer in de uitverkochte theaterzaal aan de Burgakker. Dat deden een etmaal later ook de muzikanten van de Stripe Big Band, die voor de laatste keer de bühne beklommen in Podium Boxtel. ,,Na de corona zijn we rustig gestart. Nu zitten Nederlandse theaters steeds voller en die tendens zien we gelukkig ook in Podium Boxtel.”

Voorzitter Paul van Alphen van het theaterbestuur glom van trots op de nieuwjaarsbijeenkomst, die vrijdag voorafgaand aan het temperamentvolle optreden van Joris Linssen & Caramba werd gehouden. Bijna tachtig vrienden van Podium Boxtel waren op de ontmoeting afgekomen; ze werden getrakteerd op bubbels én een stamppotjesbuffet. ,,Graag bedanken we onze vrienden voor hun trouw in twee lastige coronajaren”, stak de voorzitter van wal. ,,Onze deuren waren maandenlang gesloten, jullie bleven ons steunen.”

REVIVAL

Volgens Van Alphen beleeft Podium Boxtel - net als veel andere Nederlandse theaters - een opvallende revival nu corona wat meer op de achtergrond is geraakt. ,,Eerlijk is eerlijk, we hebben ons wel eens afgevraagd hoe we verder zou..