Lency Geertsema uit Esch (links, 7) en Flore van den Braak (10) uit Boxtel rijden pony. HSV Sint Martinus organiseerde zondag bij manege De Langspier het Bixi Winterevent, speciaal voor jonge kinderen.
Lency Geertsema uit Esch (links, 7) en Flore van den Braak (10) uit Boxtel rijden pony. HSV Sint Martinus organiseerde zondag bij manege De Langspier het Bixi Winterevent, speciaal voor jonge kinderen. Foto: Linda van de Wiel.

What’s Up, Flore en Lency?

Algemeen

Een dressuurproef, een springparcours én een spelletjesronde. Paarden- en ponyliefhebbers kwamen zondag volop aan hun trekken bij manege De Langspier. HSV Sint Martinus organiseerde er het Bixi Winterevent, speciaal voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Ook Flore van den Braak (10, rechts op de foto) uit Boxtel en Lency Geertsema (7) uit Esch haalden hun cap en paardrijlaarzen uit de kast. 

Een bixie-evenement. Wat is dat precies? Flore: ,,Dat is een wedstrijd voor jonge kinderen of een jonge pony. Deze wedstrijd telt niet echt en je mag niet alle onderdelen doen.” Lency: ,,Maar je mag wel meedoen aan springen en dressuur.”

Springen en dressuur. Dat klinkt stoer. Wat houdt dat in? Flore: ,,Springen doe je over een hindernis heen, zoals een balk.” Lency: Dressuur is stappen, galopperen en draven met je pony. En het is ook figuren rijden. Je zit dan op je pony en rijdt van punt naar punt.”

Hoe lang doen jullie al aan paardrijden? Lency: ,,Ik doe het al mijn hele leven. Wij hebben thuis vier paarden en ik ging als baby al met mijn zus mee naar de manege. De eerste pony waarop ik reed, was een shetlander.” Flore:..