Baanderherencollege liet zaterdag aan potentiële leerlingen zien dat het veel in huis heeft.
Baanderherencollege liet zaterdag aan potentiële leerlingen zien dat het veel in huis heeft. Foto: Karin Schoenmakers.

Open huis Baanderherencollege groot succes (foto’s)

Algemeen

Live muziek van leerlingen, zelfgebakken koekjes en vette elektrische trucjes. Het Baanderherencollege in Boxtel hield zaterdag haar jaarlijkse open dag. En met succes. Vele honderden aankomende leerlingen en hun ouders maakten kennis met de afdelingen vmbo en praktijkonderwijs. 

Dylan Kluitmans (12) heet alle bezoekers, samen met een aantal andere leerlingen, van harte welkom tijdens de open dag. En niet zomaar. De eerstejaars leerling van de afdeling praktijkonderwijs is tevens dj en draait vette beats. ,,Toen mijn docent me vroeg of ik tijdens de open dag wilde draaien, zei ik meteen ‘ja’. Of ik er goed in ben? Zeker, ik geef regelmatig workshops aan andere leerlingen.”

Bart van Rijswijk (11) is ook enthousiast door de muzikale ontvangst van Dylan en zijn schoolgenoten. ,,Ik ga naar verschillende open dagen maar ik vind deze school heel erg leuk”, lacht hij. ,,Vooral de afdeling waar je hout kan bewerken en de afdeling ‘Zorg en Welzijn’ vind ik interessant. Ik wil later een creatief beroep uitoefenen. Ik denk d..