Impressie van een eerdere editie van de Waggelrevue.
Impressie van een eerdere editie van de Waggelrevue. Foto: Hans van Doorn, 2019.

Waggelrevue brengt leut naar Boxtel

Cultuur

De Waggelrevue die prins Donald VI zijn snaterende onderdanen namens Stichting Openbaar Carnaval (SOC) aanbiedt, loopt vrijdag 3 en zaterdag 4 februari vanaf 19.33 uur van stapel in zaal De Comsche Hoeve aan de Stationsstraat.

SOC-president Frank van Heesch laat weten dat diverse van lokale leutartiesten optreden tijdens de Eendengatse zittingsavonden. Hij noemt onder anderen hofdichter Fons van Asten, carnavalsvereniging De Agterblijvers en De Vijf Zaligheden. 

De buutton wordt onder meer gevuld door Barry Hubers, sinds twee jaar uitbater van café ‘t Geveltje. Hij trad eerder op in het Liempdse Ploegersland en in Olland. Ook twee tonpraters die deelnemen aan het populaire Keiebijterstoernooi in Helmond betreden het Eendengatse podium. 

De koldershow wordt muzikaal omlijst door The Ducktownband, terwijl Ton van Alebeek de presentatie voor zijn rekening neemt. De kaarten voor de voorstelling op zaterdag zijn al nagenoeg uitverkocht, maar voor de Waggelrevue op vrijdag zijn nog voldoende tickets à 11,11 euro beschikbaar. Ze zijn te bestellen via www.socboxtel.nl.