De Rooi Pannen Horeca Eindhoven.
De Rooi Pannen Horeca Eindhoven. Foto: Erik van der Burgt | VRBLD photofilm.

OPEN DAG IN DRIE STEDEN

Scholieren kunnen sfeer proeven bij Rooi Pannen

Mbo-school De Rooi Pannen houdt zondag 15 januari een open dag. Van 10.00 tot 14.00 zijn scholieren uit het voortgezet onderwijs welkom een kijkje te komen nemen in de vestigingen in Tilburg, Eindhoven en Breda. In gesprek met huidige mbo-studenten krijgen ze te horen welke vaardigheden men onder de knie krijgt. 

De Rooi Pannen heeft eigen hotels, winkels, restaurants en design- en evenementenbureaus. Die zijn tijdens de open dag allemaal van binnen te bekijken. En wat nog leuker is: bezoekers kunnen meemaken hoe het is om er te studeren.

Nieuwe studenten voelen zich meestal thuis vanwege de kleinschaligheid. De verschillende opleidingen hebben hun eigen gebouw, eigen docenten en eigen onderwijsondersteuners. Tijdens de open dag leiden studenten bezoekers rond.

HANDEN UIT DE MOUWEN

Bezoekers mogen zondag zelf de handen uit de mouwen steken. Bijvoorbeeld tijdens een workshop mocktails maken in een van de restaurants. Of met een greenscreen foto’s maken en bewerken. Ook is er een minicursus reisbestemmingen.

,,Studenten leren bij ons niet alleen skills waar ze nu al iets aan hebben. Om straks verder te komen, is ook een ondernemende en professionele beroepshouding belangrijk. Wij helpen jongeren op weg door samen te werken aan gastvrijheid, creativiteit, zelfvertrouwen en een proactieve instelling", aldus een woordvoerder.

GELIJKE KANSEN

De Rooi Pannen biedt de volgende opleidingen: Handel & Ondernemen, Horeca, Toerisme, Leisure & Marketing en tot slot Vormgeving. Op de website is te lezen waar elke school sterk in is. ,,Goed om te weten: we willen al onze studenten gelijke kansen bieden. Studenten hoeven daarom behalve het les- of cursusgeld niets te betalen aan onze school. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij boeken, lesmaterialen en excursies voor hen betalen. De enige uitzondering zijn spullen die eigendom worden van de student, zoals vakkleding.

De school vraagt belangstellenden te laten weten dat ze komen. Dat kan via derooipannen.nl/opendag.


p Impressie van de horecaopleiding van De Rooi Pannen in Eindhoven. Foto: Erik van der Burgt | VRBLD photofilm.

Nieuw gebouw van Toerisme & Evenementen en Marketing & Evenementen Tilburg van De Rooi Pannen.