Beeld van de Liempdse Dorpsstraat in de jaren twintig van de vorige eeuw.
Beeld van de Liempdse Dorpsstraat in de jaren twintig van de vorige eeuw. Foto: Beeldbank Liempde.

AANMELDING VOOR LESSENSERIE SLUIT ZONDAG 15 JANUARI


Cursus belicht rijke verleden Liempde

Al bestaat de historie van Liempde misschien niet uit veldslagen, ridders en kastelen, er is toch veel over te vertellen. In de cursus die erfgoedvereniging Kèk Liemt vanaf februari aanbiedt, komen allerlei aspecten van de dorpsgeschiedenis aan bod.

Het boerenleven is al eeuwen met Liempde verbonden, de aloude bolakkers verwijzen ernaar. De klompenmakerij was belangrijk als inkomstenbron en natuurlijk had de katholieke kerk een flinke vinger in de pap. Deze thema's en nog verschillende andere passeren de revue.

ZES DINSDAGEN

De cursus omvat zes dinsdagavonden en twee veldexcursies en loopt van februari tot en met oktober. De bijeenkomsten zijn in bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd. Het programma is als volgt: dinsdag 14 februari: agrarisch Liempde door Peter van de Wiel; dinsdag 28 februari: Liempdse watermolens door Ger van den Oetelaar en Liempdse boerderijen door Joop Steenbakkers; dinsdag 14 maart: parochie, klooster en kerk in Liempde door Jan Sanders; dinsdag 28 maart: Liempds landschap door Kees Quinten. Gemeene gronden/gemeijnten door Ger van den Oetelaar en ontginningen in Liempde door Theo Bressers; zaterdag 8 april: excursie Liempds landschap door Ger van den Oetelaar; zaterdag 16 september: archeologie, velddag in de Liempdse akkers door Johan Verspay en Kees Quinten; dinsdag 3 oktober: genealogie / Liempdse families door Wilbert Steenbakkers; dinsdag 17 oktober: Dommel en Dommeldal door Mark Scheepens en klompennijverheid in Liempde door Jos Nijssen.

25 MENSEN

Aan de lessenserie kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Meedoen kost 65 euro, inclusief cursusbundel. Aanmelden kan tot 15 januari via willemis@home.nl onder vermelding van cursus Liempdse Historie en naam en adres.