The Ducktownband opende het jubileumjaar met het Vette Oliebollenfestijn in zaal De Comsche Hoeve.
The Ducktownband opende het jubileumjaar met het Vette Oliebollenfestijn in zaal De Comsche Hoeve. Foto: Marie Fick.

Jubileumjaar Ducktownband start feestelijk

Cultuur

The Ducktownband (DTB) heeft het jubileumjaar waarin het 44-jarige bestaan wordt gevierd, spetterend afgetrapt met het Vette Oliebollenfestijn in De Comsche Hoeve. Dat deden de muzikanten samen met De Aggemarvanhuisaf Band. De publieke belangstelling viel zaterdagavond wat tegen, maar de sfeer was er niet minder om, meldt trompettist Fränklin Kelders.

Er werden diverse hilarische situaties en anekdotes in herinnering geroepen aan de hand van enkele nummers uit de DTB Top 44. Fans van het orkest zijn eerder al opgeroepen aan te geven wat voor hen de favorieten zijn uit het repertoire. De afgelopen maanden werden de muziekpartijen bij elkaar gezocht uit het archief. Vervolgens werd druk gerepeteerd om de nummers en de juiste noten weer onder de knie te krijgen onder de muzikale leiding van René Hoffmans.

44 JAAR LID Mede hierdoor, maar ook vanwege de komst van prins Donald VI van Eendengat met zijn gevolg, liep in De Comsche Hoeve een geanimeerde muziekavond van stapel. Daar stond DTB ook stil bij diverse oud-leden en -muzikanten en voormalig orkestleiders. Frank van Heesch werd speciaal in..