De raadsfracties praten vanavond over het kritische evaluatierapport over de gevoerde kerntakendiscussie.
De raadsfracties praten vanavond over het kritische evaluatierapport over de gevoerde kerntakendiscussie. Foto: Hans van Doorn, 2021.

‘Lering trekken uit kerntakenproces’

Politiek

De operatie is mislukt, maar het doel (de begroting weer op orde brengen) slaagde. Vanavond bespreekt de gemeenteraad van Boxtel de kritische rapportage over de gevoerde kerntakendiscussie. De fracties willen vooral lering trekken uit de aanbevelingen, zo is op te maken uit hun reacties aan deze krant.  

De kerntakendiscussie die de gemeenteraad van Boxtel voerde om een miljoenenbezuiniging door te voeren, leidt tot felle kritiek van de onafhankelijke rekenkamercommissie (rkc). Die publiceerde onlangs haar onderzoeksrapport waarin het hele proces tegen het licht werd gehouden. Het afkeurende oordeel dat de rkc uitsprak, zorgt niet voor verbaasde reacties onder de lokale politici. Die hadden allen al eerder geconcludeerd dat het allemaal niet was gelopen zoals gewenst. 

‘VERRE VAN VLEKKELOOS’

Balans, de grootste coalitiepartij, zegt bij monde van fractievoorzitter Gerlof Roubos de analyse van de rkc te delen. ,,Het rapport legt precies bloot wat er is misgegaan.” De rkc sprak onder meer haar afkeuring uit over het feit dat de gemeenteraad o..