Boudewijn Aalbers 1944-2022.
Boudewijn Aalbers 1944-2022. Foto: Peter de Koning.

BOUDEWIJN AALBERS OVERLEDEN

Bestuurder in hart en nieren


Kort nadat hij met zijn gezin in 1970 in Boxtel kwam wonen, vroeg een buurman of hij een jaartje penningmeester wilde zijn van volleybalvereniging Blue Smash. Het was het begin van een lange carrière als vrijwilliger in diverse clubbesturen. En niet alleen op sportief gebied...

Uiteindelijk beheerde Aalbers ruim 25 jaar de financiën van de plaatselijke volleybalclub. In die hoedanigheid bezocht hij regelmatig de jaarvergadering van de Boxtelse Sportraad, waarvan hij in 1984 penningmeester en tien jaar later voorzitter werd. De Sportraad was vanaf de oprichting een overleg- en adviesorgaan dat zichzelf in 2017 na bijna een halve eeuw ophief. De rol van intermediair tussen de gemeente en aangesloten verenigingen was door jaren goeddeels overbodig geworden. Bij zijn afscheid als voorzitter, waarbij hij de gemeentelijke sportpenning ontving, zei Aalbers in deze krant dat de contacten altijd goed waren en dat hij blij was dat de gemeente de Sportraad als een volwaardige partner zag. 

Meer organisaties maakten van Aalbers' administratieve expertise gebruik. Zo was hij jarenlang voorzitter van de kerkrentmeesters die het onroerend goed van de Protestantse Gemeente beheren. In het bestuur van de lokale omroep Dommelland was hij geruime tijd secretaris. Ook voor de Gildenbondsharmonie en de Jeugdnatuurwacht zette hij zich in als vrijwilliger. 

De Boxtelaar kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. Dat leidde ertoe dat hij meermalen moest worden opgenomen in een verzorgingshuis, het laatste in Simeonshof. Boudewijn Aalbers overleed op tweede kerstdag. Hij werd 78 jaar oud.

Tekst: Henk van Weert | Foto: Peter de Koning, 2014.