Een optreden van Profondamente in de Protestantse Kerk in 2018.
Een optreden van Profondamente in de Protestantse Kerk in 2018. Foto: eigen collectie | Hans van Doorn, 2018.

In het voetspoor van grootmeesters uit de Barok.Ensemble Profondamente speelt in de Protestantse Kerk.
Op zaterdag 11 februari speelt in de serie Klassiek in de Kerken barokensemble Profondamente o.l.v. Eelco Kooiker. De musici nemen u mee op een reis door Europa met muziek van Brescianello, Couperin, Geminiani en Händel. Zij volgen daarmee het voetspoor van enkele grootmeesters uit de Barok uit de eerste helft van de 18e eeuw. Deze componisten waren als dirigent vaak werkzaam in verschillende landen: Italië, Duitsland, Frankrijk, Engeland.
Het ensemble speelt in wisselende samenstelling. In dit concert zullen spelen: Evelien Wolting (blokfluit, barokhobo), Tessa van Buuren (barokviool), Martijn Verbrugh (viola da gamba) en Eelco Kooiker (clavecimbel/kistorgel).
Reserveren is gewenst: reserveren@klassiekindekerken.nl onder vermelding van concertdatum en aantal personen. Betaling bij binnenkomst: € 15 (alleen contant, pinnen is niet mogelijk), jongeren t/m 16 jaar gratis. Na afloop is er gelegenheid om na te praten bij een drankje, dat voor een bescheiden bedrag verkrijgbaar is.
Zaterdag 11 februari, 16.00, zaal open 15.30.Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18, 5281 AZ Boxtel. www.klassiekindekerken.nl en www.facebook.com/klassiekindekerken