Seniorenorkest Buchestelle liet een compleet jaarprogramma de revue passeren.
Seniorenorkest Buchestelle liet een compleet jaarprogramma de revue passeren. Foto: Henk van Weert

DA CAPO UIT AARLE-RIXTEL TE GAST

Seniorenorkest Buchestelle geeft nieuwjaarsconcert in Muziekhuis

Seniorenorkest Buchestelle verzorgt zondag 15 januari het nieuwjaarsconcert Check-in-Music 2023. Het gratis toegankelijke optreden in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche begint om 14.00 uur. Als gastorkest treedt Da Capo uit Aarle-Rixtel op. Beide gezelschappen worden gedirigeerd door Peter Spierings.

Da Capo maakt onderdeel uit van harmonie De Goede Hoop in Aarle-Rixtel, weet voorzitter Paul Hermans van Buchestelle. ,,Het is een orkest dat een beetje vergelijkbaar is met de Boxtelse Laatbloeiers en wordt onder meer gevormd door volwassenen die op latere leeftijd startten met een instrument bespelen. Eigenlijk zou dit uitwisselingsconcert vorig jaar al worden gehouden, maar ja... corona hè." 

Het Boxtelse seniorenorkest telt momenteel iets meer dan veertig muzikanten en groeit gestaag. Hermans: ,,Voor komend jaar staan weer enkele leuke concerten op de planning. Zo spelen we begin maart in de abdij van Berne te Heeswijk, samen met een ouderenorkest uit Bernheze. Maar ook de slotdienst van de Heilig Bloedprocessie luisteren we weer op. Ook hopen we muziek te kunnen gaan maken in spiegeltent Bon Salon."

Eerst is er echter het nieuwjaarsconcert op 15 januari. Daar vertolken de Boxtelaren onder meer delen uit The Sound of Music. De muzikale middag sluiten Buchestelle en Da Capo gezamenlijk af met de uitvoering van Vivaldi's Winter. 


p Optreden van Buchestelle in 2021. Foto: Henk van Weert.