Charlotte Pennings van MCMS met twee leerlingen.
Charlotte Pennings van MCMS met twee leerlingen. Foto: Gerard Schalkx, 2019.

Uitstel verhoging lesgeld MCMS dankzij sponsoring

Door een sponsorovereenkomst aan te gaan met het plaatselijke Geerts Assurantiën kan de Modern Classic Music School (MCMS) in Boxtel een onvermijdelijke prijsverhoging van muzieklessen twee maanden uitstellen.

Alweer bijna vijftien jaar geeft MCMS muziekles aan jong en oud. Jeroen en Charlotte Pennings runnen deze particuliere opleiding zonder gemeentesubsidie of tussenkomst van derde partijen. Naast een nog altijd groeiend aantal leerlingen merken zij echter ook de gevolgen van de inflatie op hun bedrijfsvoering. Kortom, het was tijd voor actie. 

,,De afgelopen maanden hebben wij besloten om de inflatie voor onze rekening te nemen. Nu de prijzen blijven stijgen, kunnen wij niets anders dan meegaan met deze beweging. Het zijn echter dure tijden en een prijsverhoging komt niet voor iedereen goed uit", stelt Jeroen Pennings.

Hij is een samenwerking aangegaan met Geerts Assurantiën aan de Dukaat. Hun gezamenlijke liefde voor muziek brachten eigenaar Dave Geerts van het verzekeringsbedrijf en muziekschoolhouder Pennings bijeen. Pennings is blij met het scherpe oog voor elk financieel detail van Geerts: ,,Daarnaast had ik de eer om aan diens veel te jong overleden vader André les te mogen geven. André gaf aan Dave de liefde voor muziek door en zo werd de basis gelegd voor deze samenwerking."

Dankzij sponsoring van Geerts Assurantiën kan de noodzakelijke prijsverhoging van 1,25 euro per muziekles worden uitgesteld. In plaats van met de jaarwisseling wordt die nu per 1 maart van kracht. ,,Op deze manier blijft het muziekonderwijs in Boxtel ook in deze maanden betaalbaar", aldus Pennings.