Verzijden haakt af bij nationale hockeyploeg

Eigenlijk zou er nóg een Boxtelaar meegaan naar het wereldkampioenschap hockey. Fysiotherapeut Peter Verzijden zou de Oranje-mannen onder handen nemen in India, maar hij haakte enkele weken geleden alsnog af.  

Verzijden maakte als fysiotherapeut al vaker deel uit van het (medische) stafteam rond de nationale hockeyploeg. Zo behandelde hij tussen 2005 en 2012 de vrouwen tijdens hun deelnames aan het WK en de Olympische Spelen. 

,,Het is superleuk om deel uit te maken van het team op dit niveau. Destijds waren de wedstrijdmomenten in een jaar vaak opgedeeld in blokken. Dat was prima te combineren met mijn eigen fysiotherapiepraktijk. Maar nu met de mannen gaat het continu door. Daarnaast wordt het op de zaak steeds drukker. Dan kies ik er nu voor om een gouden medaille met mijn eigen team te halen", licht Verzijden zijn keuze toe.

SAMEN HOCKEYEN

De fysiotherapeut is al jaren lid van hockeyclub MEP en speelde destijds ook in het eerste mannenteam met de huidige bondscoach Jeroen Delmee en zijn assistent Eric Verboom. Zij waren de reden waarom Verzijden in eerste instantie 'ja' zei tegen weer een functie binnen het medische stafteam van Oranje. ,,Jeroen en Eric hebben een goede visie op waar ze met de Nederlandse ploeg naartoe willen. Maar voor mij houdt het nu op. Ik volg hun verrichtingen op het toernooi in India vanuit Nederland."