De 1+1=11 Sjow is in aantocht. Het evenement van carnavalsclub Mullukuipertjes werd in 2020 gewonnen door Lotte, Sam en Iris door hun dansact op het nummer 'Kaboeja! Mega Super de Bom'.
De 1+1=11 Sjow is in aantocht. Het evenement van carnavalsclub Mullukuipertjes werd in 2020 gewonnen door Lotte, Sam en Iris door hun dansact op het nummer 'Kaboeja! Mega Super de Bom'. Foto: eigen collectie.

VIJFMAAL ELF JAAR CARNAVAL IN GEMONDE

Mullukzuipertjes installeren jeugdprins in 1+1=11 Sjow

Carnavalsvereniging De Mullukzuipertjes in Gemonde installeert zondag 8 januari tijdens de 1+1=11 Sjow een prins, prinses, adjudant, wijze raad, burgemeester en dansdurskes. Dat gebeurt vanaf 14.11 uur in café-zaal De Schuif aan de Dorpstraat.

Tijdens de show zetten Gemondse kinderen hun beste beentje voor. Buiten de optredens nog een veiling plaats. Er zijn allerlei adellijke titels in de aanbieding: van jonkvrouw Van Skonberg tot ridder Van Vossenholen. De opbrengst wordt gebruikt voor carnavalsactiviteiten. 

Een week voordat het leutfeest losbarst, is een jubileumweekend in Mullukzuipertjesland. De Gemondse vereniging bestaat vijf keer elf jaar. De aftrap is op vrijdagmiddag 10 februari in basisschool Sint-Lambertus met een ballonnenclown voor de onderbouw en een carnavalsquiz voor de bovenbouw. De leerlingen uit groepen 4 tot en met 8 mogen na schooltijd lasergamen in de manege aan de Kaal Hoefsteeg. Vanaf 19.00 uur is de middelbare schooljeugd welkom. Inschrijven kan vanaf 11 januari via de website van de Mullukzuipertjes. 

Het jubileumfeest wordt zaterdag 11 febuari voortgezet in café Kloosterzicht. Vanaf 20.00 uur treden dj Mr Marvin en de band NoColour op. Entreebewijzen kosten 5,55 euro in de voorverkoop, die op 11 januari van start gaat. Bestellen kan via de website. Zondagmiddag 12 februari is de jubileumreceptie waar iedereen welkom is. De Gimmese Kapel zorgt voor de muzikale omlijsting. 

AANMELDEN OPTOCHT

Intussen is ook de inschrijving voor de optocht op carnavalszaterdag 18 februari gestart. Aanmelden kan via www.mullukzuipertjes.nl/optocht. Blaaskapellen en muziekgroepen doen gratis mee, bouwers van jeugdwagens kunnen een stimuleringssubsidie krijgen door zich te melden via info@mullukzuipertjes.nl..