Woutertje Kaboutertje.
Woutertje Kaboutertje. Foto: Peter de Koning, 2019.

Lampionoptocht met Woutertje Kaboutertje 


Woutertje Kaboutertje komt zaterdag 14 januari kijken hoe het met de Liempdse kinderen is. Hij nodigt alle peuters, kleuters en kinderen uit groep drie en hun ouders of opa's en oma's uit om mee te doen aan de lampionoptocht Liemt-Al-Licht. Die begint om 17.00 uur bij de dorpspomp op de Keefheuvel.

De deelnemertjes kunnen voordat de tocht start een lampion met waxinelichtje afhalen bij een van de leden van stichting Algemeen Belang Liempde (ABL). Die organiseert het gratis kinderevenement. Meelopen met een zaklamp kan ook. 

De route voert langs het oude raadhuis en via de Oude Dijk, Heesterbos, Dorpsstraat, Kloosterpad, Keefheuvel, Vlasspreistraat, Dorpsstraat en Broekegangske weer naar de dorpspomp. Willemke Tell voert de stoet aan, Woutertje Kaboutertje maakt zijn opwachting op het Raadhuisplein. Onderweg zijn er nog meer sprookjesfiguren en een muzikale paddenstoel. Na afloop krijgen de deelnemers een lekkernij. 

De organisatie hoopt dat Liempdenaren die langs de route wonen hun kerstversiering nog even laten hangen en vraagt hen waxinelichtjes in glazen potjes buiten te zetten.