In 2020 werd er in Esch ook aandacht besteed aan Driekoningen. Pastoor Van Rossem zong er een lied bij.
In 2020 werd er in Esch ook aandacht besteed aan Driekoningen. Pastoor Van Rossem zong er een lied bij. Bas van den Biggelaar.

KINDEREN VIEREN DRIEKONINGEN IN ESCH

Zingend langs de deuren voor stichting Jarige Job

Tijdens het feest van Driekoningen, op vrijdag 6 januari, trekken kinderen her en der in Nederland al zingend langs de deuren om snoepjes te vergaren. In Esch wordt een inzameling gehouden voor stichting Jarige Job.

Kinderen die graag verkleed als koning door het dorp trekken, kunnen morgen tussen 10.00 en 10.30 uur in De Opgang, naast de Willibrorduskerk, een collectebusje afhalen. Hiermee gaan ze vervolgens al zingend langs de deuren. De opbrengst is voor stichting Jarige Job. Die organisatie draagt eraan bij dat elk kind in Nederland zijn verjaardag kan vieren met een traktatie: thuis en op school.

Overigens staan de jonge 'koningen' ongetwijfeld behalve voor geld ook open voor een snoepje of ander lekkers.

INLEVEREN 

's Middags om 16.00 uur kunnen de deelnemers de busjes weer inleveren, bij de kerststal in de kerk. Daar wacht de kinderen een bedankje.


p In 2020 werd er in Esch ook aandacht besteed aan Driekoningen. Pastoor Van Rossem zong er een lied bij. Foto: Bas van den Biggelaar.