Colinda van Gog, Luuk Kempers (uit Esch) en Fleur Willems (van links naar rechts) hebben samen hun idee voor het muziekboekje doorgezet en geven het sinds enkele maanden ook echt uit.
Colinda van Gog, Luuk Kempers (uit Esch) en Fleur Willems (van links naar rechts) hebben samen hun idee voor het muziekboekje doorgezet en geven het sinds enkele maanden ook echt uit. Foto: eigen collectie.

Muziekboek van Esschenaar Luuk Kempers brengt mooie herinneringen terug

Zakelijk

Dementie komt steeds vaker voor. In Boxtel waren er in 2020 zeshonderd mensen met deze aandoening en dat loopt op naar achthonderd in 2030. Om het brein van mensen met geheugenproblematiek te stimuleren zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt. Luuk Kempers (21) uit Esch bedacht met enkele klasgenoten tijdens een schoolopdracht een muziekboekje, waarmee oude herinneringen weer boven komen.  

Kempers volgt de opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. In het derde leerjaar moeten studenten een product in de markt te zetten. Zo leren zij alle aspecten rond dit proces. Samen met nog vier andere studenten ging de Esschenaar aan de slag. ,,We wilden iets voor mensen met dementie doen. Mijn moeder werkt met deze doelgroep en ook familieleden van mijn klasgenoten kampen, helaas, met de ziekteā€, vertelt Kempers.

Muziek is voor mensen die dementie hebben een belangrijk hulpmiddel om herinneringen van vroeger boven te halen. ,,Muziek blijft in het geheugen aanwezig en wordt niet of nauwelijks door de aandoening aangetast. Een liedje is vaak gekoppeld aan een bepaalde he..