De Gildenbondsharmonie trakteerde haar publiek eind november op een middagje Parijs in Boxtel. Tijdens het nieuwjaarsconcert grijpt het orkest deels terug op het toen vertolkte repertoire.
De Gildenbondsharmonie trakteerde haar publiek eind november op een middagje Parijs in Boxtel. Tijdens het nieuwjaarsconcert grijpt het orkest deels terug op het toen vertolkte repertoire. Foto: Hans van Doorn.

Gildenbonds luidt 2023 muzikaal in

Algemeen

De Gildenbondsharmonie luidt 2023 zondag 8 januari feestelijk en muzikaal in met een gratis nieuwjaarsconcert in de Tijberzaal van het Baanderherencollege.

Het harmonieorkest staat voor het eerst onder leiding van Xavier Scheepers die de rest van dit seizoen op de dirigeerbok zal blijven staan. Het programma omvat enkele werken uit het concert Vive La France van eind november. Daarnaast klinken delen uit de Tweede Suite voor Jazzorkest van Shostakovitch. 

Het optreden start om 14.00 uur met een nieuw blaasbandje waarin onder leiding van Roel van der Sloot jong en oud samen muziek maken. Het leerlingenorkest treedt op met zangeres Laura Spruijt, die vorig jaar zomer vanwege een coronabesmetting verstek moest laten gaan bij het concert Onbeperkt On Stage. 

Big Band Boxtel sluit de muziekmiddag swingend af onder leiding van Mari van Gils. Na afloop is er gelegenheid om met elkaar onder het genot van een hapje en drankje te proosten op het nieuwe jaar.