Beeld van de Liempdse Dorpsstraat in de jaren twintig van de vorige eeuw.
Beeld van de Liempdse Dorpsstraat in de jaren twintig van de vorige eeuw. Foto: Beeldbank Liempde.

Kèk Liemt biedt cursus over geschiedenis dorp

Algemeen

Oude boerderijen, de kerk en parochie, de klompenmakerij: de  geschiedenis van Liempde kent diverse kleurrijke aspecten. In de cursus die erfgoedvereniging Kèk Liemt vanaf februari aanbiedt, komen allerlei onderwerpen aan bod die met het verleden van het dorp te maken hebben.

Volgens de geschiedvorsers is er veel belangstelling voor de plaatselijke historie. Dat maken zij onder andere op uit drukbezochte presentaties van boeken over het Liempde van weleer.

De cursus omvat zes dinsdagavonden en twee veldexcursies en loopt van februari tot en met oktober. Exacte datums en tijden zijn nog niet bekend, de locatie van de bijeenkomsten wel. Dat is bezoekerscentrum D’n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4.

DOCENTEN

Johan Verspay, Kees Quinten, Joop Steenbakkers, Ger van den Oetelaar, Theo Bressers, Jan Sanders, Peter van de Wiel, Wilbert Steenbakkers, Jos Nijssen en Mark Scheepens zijn de docenten. Tijdens de veldexcursies ontdekken de cursisten verschillende Liempdse landschappen en gaan ze op archeologische verkenningstocht.

Aan de lessenserie kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Meedoen kost 65 euro, inclusief cursusbundel. Aanmelden kan tot 15 januari via willemis@home onder vermelding van cursus Liempdse Historie en naam en adres.