Thijs van Engelenburg sleepte vorig jaar met een kerstboom in de Mozartlaan.
Thijs van Engelenburg sleepte vorig jaar met een kerstboom in de Mozartlaan. Foto: eigen collectie.

Kerstboominzameling kan zakcentje opleveren

Algemeen

De kersttijd eindigt 6 januari en daarmee breekt voor velen het moment aan om de ballen uit de boom te halen en de fijnspar of Nordmann de kamer uit te bonjouren. De gemeente Boxtel houdt woensdag 11 januari van 13.30 tot 16.00 uur een kerstboominzameling voor particulieren.

De bomen worden gecomposteerd en gaan dus door de shredder. De inzameling is vooral bedoeld voor kinderen. Zij kunnen een zakcentje verdienen met het inleveren van de sparren, elke aanbieder ontvangt namelijk vijftig eurocent per aangesleepte kerstboom. Inzamelaars mogen per persoon maximaal vijftig exemplaren inleveren. Ze ontvangen hun geld direct contant.

MEER EXEMPLAREN

Wie meer exemplaren bijeen heeft gebracht en die kwijt wil, kan zich tot 9 januari aanmelden bij het servicepunt openbare ruimte van de gemeente Boxtel via telefoonnummer (0411) 65 59 44. De gemeente haalt dan de kerstbomen op. Kinderen die bijvoorbeeld samen aan de slag gaan en enorm veel sparren verzamelen, kunnen deze mogelijkheid benutten. Het bedrag dat ze verdiend hebben, krijgen ze naderhand op hun bankrekening gestort. 

INZAMELLOCATIES

Boxtel: hoek Keizerstraat/Van Randerodestraat; Corpus, grasveld op de hoek met de Van der Voortweg; Breukelsplein; gemeenschapshuis De Rots; Nieuwe Nieuwstraat/Beneluxlaan nabij Dommeloord; de Beukums tegenover basisschool De Beemden; hoek Newtonplein/Edisonstraat; Hendrik Verheeslaan tegenover Populierenlaan. Lennisheuvel: gemeenschapshuis Orion. Liempde: kiosk in het Concordiapark. Esch: Marktplein.

Thijs van Engelenburg sleepte vorig jaar met een kerstboom in de Mozartlaan. Foto: eigen collectie.