Praten over volgende fase Reigerskant in Esch


Het werk aan de nieuwe wijk Reigerskant in Esch vordert gestaag. De eerste twee fases zijn bijna afgerond en daarom wil de gemeente Boxtel gaan kijken naar de invulling van de derde en laatste fase. Woensdag 14 december is hiervoor een inloopbijeenkomst in dorpshuis De Es.

In het dorp is de laatste jaren vaak te horen dat meer voor starters en senioren gebouwd moet worden in Reigerskant. Veel jonge inwoners visten bij fase twee achter het net en hebben nu hun hoop gevestigd op het laatste stukje bouwgrond in de wijk. Dat bleek ook uit het woonwensenonderzoek dat Platform Esch' Perspectief begin dit jaar hield.

Wethouder Wim van der Zanden en de projectleider voor Reigerskant willen nu helder krijgen hoe het dorp tegen de invulling van de derde fase aankijkt. Er zijn namelijk twee mogelijkheden: vasthouden aan het bestemmingsplan zoals dat destijds is vastgesteld door de voormalige gemeente Haaren of andere mogelijkheden onderzoeken. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur.