VOCAAL CONCERT IN LENNISHEUVEL


Basilius College brengt kerststemming in kerk

Liefhebbers van muzikaal hoogstaande kamerkoorklanken kunnen zondag 18 december hun hart ophalen in de Lennisheuvelse Sint-Theresiakerk. Het Basilius College geeft daar die dag om 16.00 uur een kerstconcert. Kaartjes kosten vijftien euro.

Het kamerkoor, met enkele Boxtelse zangers, bestaat uit beroepsmusici. Het presenteert in Lennisheuvel werken van onder andere Victoria, Palestrina, Poulenc, Howells en Sweelinck. Victoria, Palestrina en Sweelinck voeren het publiek naar de renaissance, terwijl Poulenc en Howells grotendeels in de twintigste eeuw leefden en componeerden. Muziek van alle tijden dus, die naar kerstmis verwijst. Een kerkelijk feest dat veel componisten inspireerde. Bezoekers krijgen ook de kans zelf hun stem te laten horen, het vocaal ensemble zingt met het publiek een aantal bekende kerstliederen. 

SCEPTER

Jeroen Spitteler zwaait de muzikale scepter over het Basilius College. Hij was al vaker met het ensemble te gast in de Sint-Theresiakerk. In 2019 bracht het koor er een zomers programma met bloemen als thema. Dit keer wordt het dus sfeervolle kerstmuziek.

Kaartjes kosten vijftien euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen, studenten betalen tien euro. Reserveren kan via de website www.basiliuscollege.nl.