DRIELUIK EINDIGT IN MINEUR

Essche Boys trekt aan kortste eind tegen studenten Pusphaira

Het drieluik tegen Eindhovense ploegen eindigde voor Essche Boys zondag in mineur. Studentenelftal Pusphaira bleek in de lichtstad nipt te sterk: 1-0. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven.

Op een verjaard kunstgrasveld begon Essche Boys goed aan de wedstrijd. Het kreeg in de beginfase een aantal corners die de Pusphaira-verdediging steeds op tijd wegwerkte.

Na een opnieuw ingebrachte bal schoot Jasper Vorstenbosch op doel, maar zijn schot ging over. De thuisploeg knokte zichzelf in de wedstrijd via hoge ballen en kop- en duelkracht. Een doorgeschoten bal op het rappe kunstgras gaf de Eindhovense spits in de dertiende minuut de kans om alleen op keeper Bart Spooren af te gaan. Hij verzilverde de aanval: 1-0.

De bezoekers bleven verzorgd voetballen. Lars van Wanrooij kopte de bal goed door, Vorstenbosch mikte hem tussen de palen maar de keeper van de Eindhovenaren kon de leren knikker nog net over het doel tikken. Via een goede pass vanaf de middenlijn zette Quint den Ouden Luuk Wolfs vrij voor de keeper maar hij lobde de lastige stuitbal over het doel. De gastheren kregen uit een counter nog de kans om de score te verdubbelen. Spooren bracht echter redding.

GELIJKMAKER FORCEREN

Na rust speelde de wedstrijd zich vooral af op de helft van Pusphaira waar Essche Boys fel was in de duels en er alles aan deed om een gelijkmaker te forceren. Die viel niet. Van Wanrooij schoot vanuit een lastige hoek nog eenmaal over. Verder greep de verdediging van de thuisploeg steeds net op tijd in. Hierdoor bleef de 1-0  gehandhaafd en trok Essche Boys aan het kortste eind, waar het gezien het spelbeeld recht had gehad op minimaal een gelijkspel.

Zondag 4 december staat de gemeentelijke derby Essche Boys tegen RKSV Boxtel op het programma. Gezien de resultaten van vorig seizoen en de competitiestand staat er veel op het spel. De aftrap is om 14.00 uur.