De Liempdse broers Dirk (geheel links) en Harm (geheel rechts) Melis hebben zich aangesloten bij het Boxtelse SR-JR DJ-Team van Gerbin Blokx en zijn zoon Marijn.
De Liempdse broers Dirk (geheel links) en Harm (geheel rechts) Melis hebben zich aangesloten bij het Boxtelse SR-JR DJ-Team van Gerbin Blokx en zijn zoon Marijn. Foto: Jasper Loeffen Photography.

'UITBREIDING OM AAN GROEIENDE VRAAG TE VOLDOEN'


Broers sluiten zich aan bij DJ-team


Rens van den Elsen

De zaken gaan goed voor de muzikale vader en zoon Gerbin en Marijn Blokx uit Boxtel. Sinds 2021 werken de twee officieel samen als SR-JR DJ-Team. Het aantal aanvragen om te draaien tijdens feesten stijgt flink nu de pandemie voorbij is en Gerbin moet soms nee verkopen. De oplossing is een uitbreiding van het team. Die is met de Liempdse broers Harm en Dirk Melis gevonden. 

Tevreden kijkt Gerbin de tafel rond waaraan zijn drie 'pupillen' zitten. Zijn zoon Marijn kent het klappen van de DJ-zweep inmiddels goed en kan soms ook alleen een partij draaien, terwijl Gerbin ergens anders zijn plaatjes laat horen. Harm (18) en Dirk (19) komen pas net kijken, maar zijn gemotiveerd om meer te leren over het DJ-vak. ,,Dirk komt hier vaak over de vloer (hij heeft een relatie met bonusdochter Fay - red.) en ik weet dat hij wel eens plaatjes mixt thuis. Toen ik begreep dat zijn broertje ook interesse heeft voor deejayen, ontstond al snel het idee om de twee mannen te vragen om eens met ons mee te gaan. Zo kan ik ze de kneepjes van het vak uitleggen én helpen ze ons uit de brand bij drukte", legt Gerbin uit.

FLEXIBEL

Per vandaag, donderdag 1 december, staan de broers Harm en Dirk ook officieel ingeschreven als DJ's. De extra hulp van de twee jonge Liempdenaren is hard nodig volgens Gerbin: ,,Sinds de regels het weer toelaten kunnen we ieder weekend wel meerdere keren draaien. We zijn heel allround dus de aanvragen variëren van een feest voor jongeren tot zestigplussers. Ik wil geen mensen teleurstellen, maar dubbele boekingen komen steeds vaker voor. Nu we Harm en Dirk ook in kunnen schakelen, maakt dat ons veel flexibeler."

RKC

En die flexibiliteit is nodig, want er staat nu al veel op de agenda. Van carnavalsfeest DuckOut in sportcomplex De Braken tot een festijn in het supportershome van RKC Waalwijk. ,,Bij de voetbalclub zijn we per toeval binnen gekomen. Mijn vader was fan en is dit jaar overleden. Ik was in Waalwijk om extra sjaaltjes te halen voor de begrafenis, maar alles was gesloten. Uiteindelijk kon ik bij de supportersbar naar binnen, heb ik het verhaal uitgelegd en waren de sjaaltjes geregeld. Hoewel ik niks over SR-JR had verteld, bleek achteraf dat de vrouw die mij binnenliet, mijn naam had gegoogeld en zo ging het balletje rollen. Het kan niet anders of mijn vader heeft dit van boven geregisseerd", vertelt Gerbin geëmotioneerd.

Inmiddels hebben Harm en Dirk al regelmatig meegedraaid, ook bij RKC, om ervaring op te doen. Daarnaast voorziet Gerbin zijn team iedere maandag van de nieuwste muziek en komen ze regelmatig samen om de agenda en boekingen door te spreken. ,,Vooraf bespreken we altijd de wensen van de klant, dan neem ik als het lukt een van de mannen mee. Dat geeft een vertrouwd gezicht als ze op het feest binnenkomen", legt de DJ uit.

Gerbin is tevreden over hoe de zaken lopen en ziet dat zijn team steeds meer aankan. En de naam veranderen in SR-JR-BR? ,,Nee, de naam blijft, die kennen mensen inmiddels goed."