Volgens een buurtbewoner is het verkeershek op de Baroniestraat recent voor de tweede keer kapotgereden. In dit geval lijkt het te gaan om een automobilist die eerst tegen het verkeer is ingereden en vervolgens achteruit op het hekwerk is gebotst. Het rode glas van een remlicht herinnerde dinsdag aan het incident.
Volgens een buurtbewoner is het verkeershek op de Baroniestraat recent voor de tweede keer kapotgereden. In dit geval lijkt het te gaan om een automobilist die eerst tegen het verkeer is ingereden en vervolgens achteruit op het hekwerk is gebotst. Het rode glas van een remlicht herinnerde dinsdag aan het incident. Foto: Jan Hermens.

Bewoners aan omleidingsroute hekelen situatie Baroniestraat en starten petitie

Algemeen

André en Jolanda Vlaminckx, Marion Bosgoed en Marjolijn Roelofs willen graag dat het eenrichtingsverkeer in een deel van de Baroniestraat ongedaan wordt gemaakt. Zij wonen aan de omleidingsroute en zijn daarom dinsdag met een online petitie gestart. Die is inmiddels door ruim elfhonderd mensen ondertekend, onder hen zo’n 650 anonieme reageerders. 

André, die met zijn vrouw Jolanda aan de Van Hugenpothstraat woont, is een van de beheerders van de Facebookpagina Boxtelaar zeg ‘t maar, waar de petitie ook te vinden is. ,,Ik heb er al verschillende posts over geplaatst, ook een video van de verkeerssituatie bij ons in de straat en om de hoek in de Stenen Kamer. Iedereen klaagt steen en been, dat zie je ook aan de reacties.”

Om de actie kracht bij te zetten, is de petitie online gedeeld onder de vlag van Boxtelaar zeg ‘t maar (met ruim vijfduizend volgers). De buurtbewoners raakten erover aan de praat na een post van André in de discussiegroe..