Ducks/Oysters-speler Mauro Saccomani uit Boxtel duikt naar de bal. Hij speelde zijn eerste wedstrijd bij de senioren.
Ducks/Oysters-speler Mauro Saccomani uit Boxtel duikt naar de bal. Hij speelde zijn eerste wedstrijd bij de senioren. Foto: Hans Verberk.

Rugbythriller in Breda eindigt alsnog in deceptie

Algemeen

Passie, werklust en strijd. Met deze ingrediënten zochten de rugbyers van Ducks/Oysters zondag naar de zege tegen de Bredase Rugby Club. De Boxtelse en Oisterwijkse spelers konden de overwinning proeven, maar werden door de titelaspirant in de slotminuten ondergedompeld in rouw...

Tegen het hoger geplaatste reserveteam van de Bredase club begonnen de rugbyers van Ducks sterk aan de uitwedstrijd. De voorwaartse spelers zetten onmiddellijk druk op de verdediging van de gastheren. Door telkens met groepjes van twee of drie spelers in te beuken op de tegenstander kwamen ze tot scoren. 

Een afgedwongen penalty vlak voor de try-lijn werd omgezet in een voorwaartse actie. Ducks-speler Thijs Schilder, die op de tweede rij een sterk duo vormde met Wout van de Sande, plaatste de beslissende actie: 0-5. Toen het offensief van de gasten was geluwd, werd Breda al snel gevaarlijk. Door het centrum van de verdediging vonden de gastheren een gaatje en dat betekende gelijk een try mét conversie: 7-5. 

STERK SCRUMWERK

Na de tegenslag toonde Ducks weer sterk scrumwerk waarna Ivan Looymans zijn eerste try scoorde. Maar de scheidsrechter zag het anders en keurde de score af. Na weer een snelle tegenaanval van Breda kwam de uitploeg 14-5 achter te staan. Dit was tevens de ruststand. 

Maar de Ducks-spelers voelden dat ze het duel konden winnen. In het tweede bedrijf bracht Remco Vaes de spanning terug in de wedstrijd na een solo en matig tackelwerk van Breda. Matz Kemna benutte de conversie: 14-12. 

Met nog een kwartier te gaan kreeg Ducks een penalty van behoorlijke afstand. Specialist Koen Brouwers zette de bezoekers op een 14-15 voorsprong. Deze werd echter tenietgedaan door een benutte penalty van Breda: 17-15. Met nog twee minuten op de klok benutte Brouwer wéér een penalty op afstand: 17-18. 

De Boxtelse gasten moesten proberen foutloos te blijven en het koppie erbij te houden. Maar Brouwer, die zijn team eerder nog in vervoering bracht, veroorzaakte een penalty wegens onreglementair tackelen. Daardoor werd de thriller in het voordeel van de thuisploeg beslist: 20-18. 

ONVERDIEND

De onverdiende nederlaag heeft de spelers van Ducks toch vertrouwen gegeven. Zondag 4 december zijn punten te verdienen tijdens de inhaalwedstrijd tegen laagvlieger Tarantula in Tilburg. Hoe laat dat duel wordt gespeeld, was bij het ter perse gaan van deze krant nog onbekend.