Boxtel's Harmonie was een van de vier muziekverenigingen die zondagmiddag in het Veldhovense theater De Schalm werd beoordeeld door de concoursjury.
Boxtel's Harmonie was een van de vier muziekverenigingen die zondagmiddag in het Veldhovense theater De Schalm werd beoordeeld door de concoursjury. Foto: Kees Staps | Brabantse Bond van Muziekverenigingen.

Mooie eerste prijs voor Boxtel’s Harmonie

Algemeen

Met een gemiddeld rapportcijfer van ruim 8,2 is Boxtel’s Harmonie zondagavond tevreden teruggekeerd van een muziekconcours in Veldhoven. In theater De Schalm behaalde dirigent Johan Smeulders met zijn muzikanten een mooie eerste prijs in de derde divisie. 

Dat de Boxtelaren het aandurfden om zich te laten toetsen door een jury van professionele musici en componisten getuigt van enige moed. En dat gold evenzeer voor de drie andere muziekverenigingen die inschreven voor de concertwedstrijd van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. In het verleden werden hiervoor twee complete weekeinden volgeboekt, maar de animo om aan dit soort wedstrijden deel te nemen is al vele jaren tanende. 

GEDURFDE SPEELWIJZE

Door de maandenlange coronalockdowns valt het voor veel orkesten niet mee om overeind te blijven, laat staan om zich dan ook nog te laten beoordelen. Boxtel’s Harmonie had vóór corona al besloten tot concoursdeelname en met twee jaar vertraging kwam het er zondag dan eindelijk van. Behoorlijk ..