RKSV Boxtel-keeper Hidde Feenstra en verdediger Jari Klijmij zien de bal in de goal verdwijnen: 0-3. Foto: Hans Verberk.

RKSV Boxtel krijgt les in effectiviteit

Algemeen

Hoewel RKSV Boxtel zondag bij vlagen goed voetbal speelde tegen Avesteyn, was dat aan de uitslag niet af te lezen: 0-4. De bezoekers gaven de Munselploeg een les in effectiviteit.

De wedstrijd werd op kunstgras gespeeld en daar kunnen de gastheren doorgaans aardig op uit de voeten. Ze speelden dan ook beter dan vorige week, vooral wat strijdlust betrof.

Na 25 minuten brak Avesteyn uit, maar keeper Feenstra was alert. De tegenstoot resulteerde in een prachtige crossbal van Sven van Heesch, die op een corner uitdraaide, maar geen treffer opleverde.

Van Heesch liep vervolgens mee met de aanvallende tegenstander en veroorzaakte een overtreding binnen de zestien. De scheidsrechter liet echter doorspelen. Niet veel later gaf hij alsnog een strafschop, terwijl toen de bal werd gespeeld. De gasten pakten het buitenkansje met beide handen aan: 0-1. Mitchell Vogels kreeg ook nog geel, vanwege aanmerkingen op de leiding.

Tot overmaat van ramp maakte Avesteyn vlak voor rust ook nog de 0-2. Na een aanval over links werd de bal in de korte hoek binnen geschoten. Keeper Feenstra ging hierbij niet vrijuit.

De thuisploeg voerde twee noodgedwongen wissels uit. Luis Miguel Ferreira Queridinha verliet het veld. Stan Groenendaal verving hem. Van Heesch raakte in de tweede helft geblesseerd en maakte plaats voor Tim Hulskes.

Na de rust kwamen de gastheren er af en toe voetballend goed uit, maar scoren bleek ook dit keer een probleem. Het elftal meende na 55 minuten recht te hebben op een strafschop, vanwege een overtreding op Jesse van Homelen binnen de zestien. De scheidsrechter dacht daar anders over.

GENADESLAG

Niet veel later viel het doek definitief voor de Munselploeg. De tegenstander schoot de 0-3 binnen en liet de teugels wat vieren, loerend op de counter. Vlak voor tijd deelden de Heeswijkenaren de genadeslag uit. Daan Breuer verspeelde de bal en daar wist de linksbuiten van de gasten wel raad mee. Keeper Feenstra moest voor de vierde keer grabbelen.

Zondag 4 december kunnen de spelers op de fiets naar de buren uit Esch, de aftrap is daar om 14.00 uur.