Het verhaal gaat dat Jozef en Maria op een ezel richting Bethlehem trokken. In Gemonde beschikte de heilige familie vorig jaar over een rijtuig, maar zonder paard.
Het verhaal gaat dat Jozef en Maria op een ezel richting Bethlehem trokken. In Gemonde beschikte de heilige familie vorig jaar over een rijtuig, maar zonder paard. Foto: Peter de Koning.

Gimmese Stallekesroute hoopt op herhaling van eerder succes

Algemeen

De tweede editie van de Gimmese Stallekesroute was net als de eerste een groot succes. Het evenement gaat dan ook op herhaling. Gemondenaren die een stalletje in hun tuin willen zetten, kunnen zich weer aanmelden.

Initiatiefnemers Josien den Otter en Linda van Nielen zijn alweer volop met de organisatie bezig. Van 10 december tot en met 6 januari mogen inwoners van Gemonde hun kerststal in de voortuin zetten. Zo kunnen mensen die een wandeling of fietstocht door het dorp maken, ervan genieten. Dat kan op elk moment, er vertrekken geen rondleidingen of iets dergelijks.

Den Otter: ,,Na 204 kerststallen vorig jaar, mede door het geslaagde project Jong bouwt voor oud was Gemonde goed gevuld met mooie, sfeervolle exemplaren. Natuurlijk gaan Linda en ik ook dit jaar weer voor een mooi evenement.” 

PLATTEGROND

De organisatoren geven ook nu een plattegrond uit, digitaal via Google Maps én gedrukt. De papieren versie is onder andere verkrijgbaar bij de kiosk aan de Dorpstraat. Op de kaartjes staan dezelfde routes als vorig jaar. Van Nielen: ,,We hebben inzichtelijk welke straten geschikt zijn voor de wandelroute. We gaan er vanuit dat oud-deelnemers hun kerststal weer zetten en hopelijk ook hun buren activeren mee te doen.”

Deelnemers die niet aan de route wonen, krijgen geen plekje op de papieren kaart, maar staan wel vermeld op de digitale plattegrond.

In 2021 telde het dorp meer dan tweehonderd kerstgroepen. Dat aantal hopen Den Otter en Van Nielen te overtreffen. Aanmelden voor het evenement dat bijna een maand duurt kan via de link https://tinyurl.com/gimmese-stallekesroute op de Facebookpagina Gimmese Stallekesroute.