Welk bruidspaar is dit en wanneer vierde het zijn jubileum?
Welk bruidspaar is dit en wanneer vierde het zijn jubileum? Foto: Piet van Oers | Beeldbank Boxtel.

Speuren naar oud goud

Algemeen

De beeldbank van Heemkunde Boxtel digitaliseert momenteel het oude fotoarchief van Brabants Centrum. Secretaris Christ van Eekelen scant alle fotoafdrukken en voorziet ze indien mogelijk van een korte toelichting. Onlangs ging een reeks portretten van gouden en diamanten bruidsparen door zijn handen. In veel gevallen ontbreken echter namen van de geportretteerden, dus start via deze nieuwe rubriek een zoektocht...

Natuurlijk is via oude jaargangen van deze krant te achterhalen wie de jubilerende bruidsparen zijn. Dat is echter een tijdrovende bezigheid omdat de oorspronkelijke publicatiedatum van de foto’s onbekend is. Dat betekent dus heel veel bladeren door de vergeelde edities van Brabants Centrum. 

FAMILIEHERINNERINGEN OPHALEN

Voor deze ophelderingsactie is óók gekozen om in families herinneringen te laten ophalen aan opa’s en oma’s. De redactie is dan ook niet alleen benieuwd naar namen van de echtelieden en de datum van hun huwelijksjubileum, maar ook naar anekdotes, dierbare momenten, gekke voorvallen of wat dies meer zij.  

Wie kent bovenstaand koppel en kan erover verhalen? E-mail reacties naar bc@brabantscentrum.nl.