Afbeelding
Foto: Eigen collectie

Verzuim binnen één jaar teruggebracht van 10% naar 3,5%. Meer dan 1 miljoen aan verzuimkosten bespaart!

Vanaf januari 2022 zijn wij (Peijnenburg Verzuimbegeleiding) gaan samenwerken met een groot transportbedrijf met meer dan 350 medewerkers. Voordat we gingen samenwerken was het verzuim binnen deze organisatie 10%. In onze pitch hebben we een plan van aanpak gepresenteerd hoe we het verzuim zouden gaan terugdringen. Hoe? Dat lees je hieronder.

Op het moment dat medewerkers in het verzuim zaten lag het contactonderhoud bij HR. Wij hebben dit aangepast en de leidinggevende van werknemers in de lead gezet. Leidinggevende hebben dagelijks contact met werknemers en kennen deze het beste. Werknemers melden zich bij hun leidinggevenden ziek, de leidinggevende nemen de ziekmelding in ontvangst en houden periodiek contact met werknemers. Omdat dit een nieuwe rol was die zij gingen bekleden hebben de leidinggevenden een verzuimtraining gehad hoe om te gaan met verzuim.

-Wat mag en moet ik vragen?
-Hoe voer ik goede gesprekken met mijn medewerkers?
-Wat zijn de rechten en plichten van werknemers?
-Waarom is contact houden belangrijk?
-Welke stappen moeten wanneer gezet worden binnen Wet verbetering Poortwachter en waarom?

Alle bovenstaande facetten kwamen tijdens deze verzuimtrainingen aan bod. Daarna zijn de leidinggevenden hiermee aan de slag gegaan De casemanager (Pieter Bosch) vanuit Peijnenburg Verzuimbegeleiding heeft deze training gegeven en is naderhand nauw betrokken geweest bij het verzuimproces. De organisatie heeft hiermee één aanspreekpunt die altijd bereikbaar is. Leidinggevenden en HR kunnen bij de casemanager terecht voor vragen en hulp. De casemanager neemt hierbij een coachende rol aan richting leidinggevenden.

Resultaat:
-Verzuim teruggebracht van 10% naar 3,5%
-Meer dan 1 miljoen aan verzuimkosten bespaart

Per bedrijf levert Peijnenburg Verzuimbegeleiding maatwerk, er wordt gekeken wat nodig is ter bevordering van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Verzuim voorkomen en denken in mogelijkheden is waar Peijnenburg Verzuimbegeleiding voor staat. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het van cruciaal belang om goede verzuimbegeleiding te bieden. Nog belangrijker; verzuim proberen te voorkomen. En werknemers laten werken naar vermogen.

Wil je ook je steentje bijdrage aan werkend Noord Brabant? En klanten helpen met verzuimbegeleiding? Reageer dan op de onderstaande vacature Casemanager/HR Adviseur!

Afbeelding