Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Voorwoord

In 2013 had ik een afspraak in Amsterdam bij een mooi pand aan de Herengracht. Ze zochten voor het magazine Voetbal International een nieuwe directeur en ik was een van de twee kandidaten. Hoe kan ik daar het beste komen, was mijn gedachte vooraf. Dus had ik een plek in een parkeergarage vlakbij gereserveerd en telde ik een uur bij de normale reistijd op. Navigatie aan en rijden maar. Ja, ja, de navigatie stuurde me door de nauwe straatjes van Amsterdam waar doorlopend vrachtwagens bij cafe's hun fusten aan het lossen waren. De parkeergarage was dicht en ik kwam net op tijd. De belangrijkste vragen aan mij waren of het hoofdkantoor in Gouda geen probleem was en of ik wel met Johan Derksen op zou kunnen schieten. Het was een leuk gesprek, alleen de andere kandidaat werd het. Achteraf gelukkig maar! Iedere dag naar Gouda!

Ik zat er nooit zo mee, dat uurtje rijden naar mijn werkplek. Of het nu Nijmegen, Apeldoorn of Breda was. Je spaart je telefoontjes op en belt de wachttijd in de auto vol. Thuis eten uit de magnetron, want je echtgenote is al sporten. Sinds vele jaren werk ik nu dichtbij huis. Heerlijk! Vanaf het moment dat ik in slechts 10 tot 15 minuten op mijn werk ben ervaar ik pas hoe fijn het is om zo dichtbij te werken. Ik kan op de fiets als ik er zin in heb en we eten op tijd en altijd samen. Er is meer ruimte voor sport en ontspanning. 

Deze mijn Boxtel staat dit keer in het teken van allerlei banen, die voor jou dichtbij zijn. Uiteraard Boxtel en Liempde, maar ook Oisterwijk en Best zijn ook dichtbij en prima te doen. Dan heb je ook alle tijd voor al die sport-en muziekverenigingen die onze dorpen zo kenmerkt. Veel leesplezier

Henk van der Zee, directeur stichting Brabants Centrum

Afbeelding