What's Up Noë, Madelief, Molly en Lola? Ze zijn in de slaapkamer van Sinterklaas in Esch.
What's Up Noë, Madelief, Molly en Lola? Ze zijn in de slaapkamer van Sinterklaas in Esch. Foto: Jan Hermens.

What's Up, neefjes & nichtjes?


Sinterklaas heeft vele slaapplekken. Hij moet immers op heel veel plaatsen in het land zijn. In Esch is er een kamer voor hem ingericht in De Opgang, tussen de kerk en de pastorie. Daar mochten kinderen gistermiddag een kijkje nemen. De goedheiligman zelf was er niet, hij had het veel te druk. Madelief Bergmans (11) en Noë Sintiago (3) bezochten de slaapkamer van Sint Nicolaas. Even later kwamen ook Lola (4) en Molly Timmermans (2) binnen. Toevallig bleken de kinderen allemaal familie van elkaar. En dat niet alleen, ook medeorganisator Eefje Bergman (inderdaad, zonder -s) is een verwant van de bezoekertjes.

Jullie zijn familie van elkaar. Hoe zit het precies? Zijn Madelief en Noë broer en zus? Madelief: ,,Nee, Noë is mijn neefje." 

En Lola, Molly is wel jouw zusje zeker? Lola: ,,Ja, dat klopt." De meisjes bezoeken de slaapkamer van Sinterklaas met hun oma en een vrouw die qua leeftijd hun moeder zou kunnen zijn. 

Is dat jullie mama? Molly: ,,Nee." Lindy Olyslagers, want zij is het, antwoordt: ,,Ik ben hun tante. En Molly en Lola zijn in de verte ook nog familie van Madelief en Noë. De oma van Molly en Lola is een zus van de opa van Madelief en Noë. Is het nog te volgen?"

Hebben jullie al cadeautjes gekregen van Sinterklaas? Noë is een tikje verlegen. Zijn nichtje helpt hem een beetje: ,,Pepernoten." Lola: ,,Ik heb een Barbie gekregen." ,,Ik ook", vult haar zusje aan. ,,Een blauwe." Lola: ,,En ik heb een pietendiploma." Om dit te verkrijgen, deed ze tijdens de intocht van Sint in Esch aan spelletjes mee.

En kennen jullie ook Sinterklaasliedjes? ,,Ja", zegt Lola zacht. ,,Zie ginds komt de stoomboot." Ze heeft haar woorden nog niet uitgesproken of het liedje klinkt door de slaapkamer. Prompt staat het hele gezelschap te zingen.

Eefje besluit: ,,Sinterklaas is nu niet in zijn slaapkamer, maar vrijdag 2 december wel. Dan zijn kinderen tussen 18.30 en 20.00 uur welkom om hem een bezoekje te brengen." (Tekst en foto: Jan Hermens).