V.l.n.r.: Lynn, Mae, Thijs en Jara. Zij zijn samen met hun klasgenootjes van de Sint-Petrusschool hard op zoek naar de knuffelbeer van Knuffelpiet.
V.l.n.r.: Lynn, Mae, Thijs en Jara. Zij zijn samen met hun klasgenootjes van de Sint-Petrusschool hard op zoek naar de knuffelbeer van Knuffelpiet. Foto: Bas van den Biggelaar

LEERLINGEN SINT-PETRUSSCHOOL LATEN HELE BUURT MEEZOEKEN

Wie vindt de beer van Knuffelpiet?


Linda van de Wiel

Een verdwenen knuffelbeer houdt de gemoederen van de leerlingen van de Sint-Petrusschool flink bezig. Het is ook niet zomaar een knuffel. Nee, deze is van Knuffelpiet. Kosten nog moeite worden gespaard in de zoektocht naar het pluizige beestje, die in de buurt van de Boxtelse basisschool aan de Burgakker moet zijn. Iedereen zoekt mee, ook de winkeliers in het centrum. Maar helaas nog altijd zonder resultaat…

,,Ik denk dat hij ergens in een boom verstopt zit”, vertelt Stijn Ophof (6). Samen met Lynn Daniëls (7), Mae Venrooij (7) en Jara Dijkhuizen (12) vraagt hij zich af waar de verdwenen knuffel is. Lynn en Mae denken dat de beer op straat ligt. ,,Maar”, zo stelt Lynn, ,,hij kan ook in een winkel in het centrum verstopt zijn.” Jara denkt aan supermarkt Albert Heijn. ,,Geen idee waarom, maar het is een goede plek. Of ik er al ben gaan kijken? Nog niet.” 

Suggesties te over, maar daarmee is de beer van Knuffelpiet nog niet gevonden. Daarom is de hulp van een heuse detective ingeschakeld. Lynn: ,,Die kwam op school vertellen over de verdwijning. Ze zei dat Knuffelpiet haar beertje heel graag terug wil. En zo zijn we samen gaan zoeken.”

De school wil met deze zoektocht ook het belang van knuffels en knuffelen benadrukken. Dat het fijn is om af en toe even een omhelzing te krijgen, maar ook dat een stoffen dier ook een veilig gevoel kan geven. Een dergelijk thema werd vorig jaar rond de feestdagen ook gebruikt. Toen haakten de kinderen aan bij de campagne Doeslief die het maatschappelijke reclamebureau Sire landelijk had uitgezet en waarbij onaardig gedrag naar elkaar aan de kaak werd gesteld.

POSTER

Ondanks de hulp van de kinderen is het de detective en de leerlingen van de Sint-Petrusschool nog niet gelukt de beer terug te vinden. Wel heeft iedereen van de basisschool een poster meegekregen om in te kleuren en voor het raam te hangen. ,,Ik hang hem niet op, want ik woon niet in Boxtel. Ik denk dat het daarom niet veel nut heeft”, stelt Mae. Maar Jara, Stijn en Lynn hangen het affiche wel op. ,,Knuffelpiet heeft zelf ook al heel goed gezocht, want onze hele klas lag vorige week overhoop. Ik vind het zielig dat zij er nu geen heeft, vorig jaar had ze hem nog wel. Ik weet hoe fijn knuffels zijn, ik heb er zelf heel veel”, vertelt Stijn. 

HART MET ARMEN

,,Ik heb twee roze konijntjes”, aldus Lynn. ,,Die heb ik al sinds mijn geboorte en het zijn mijn lievelingsknuffels.” Die van Jara heten Apie en Zorgenvriendje. ,,Dat is een heel speciale knuffel. Daar kan ik wensen instoppen. Als ik bijvoorbeeld buikpijn heb, stop ik een briefje met de wens dat het weggaat in Zorgenvriendje. En dan is de buikpijn snel weg.”

Het belang van knuffelen is dan ook bekend bij het viertal. En ook bij de andere leerlingen. Alle klassen hebben tijdens deze donkere periode dan ook een knuffel in de vorm van een hart mét armen gekregen. Ook hangen in de school en op veel andere plekken in Boxtel posters met teksten als: ‘Een knuffel is een glimlach met armen’ en ‘Een dag niet geknuffeld is een dag niet geleefd’. 

De vier kinderen hopen dat Knuffelpiet snel weer herenigd wordt met haar beertje. ,,Als ik hem vind, leg ik hem bij mijn schoen. Dan komt hij vanzelf op de juiste plek terecht.”Jara vult aan: ,,Goed idee! Ik denk dat ik hem dan mee naar school neem. Dan komt het vast ook goed.”


p V.l.n.r.: Lynn, Mae, Thijs en Jara zijn met hun klasgenootjes op zoek naar de knuffelbeer van Knuffelpiet. Foto: Bas van den Biggelaar.

V.l.n.r.: Lynn, Mae, Thijs en Jara. Zij zijn samen met hun klasgenootjes van de Sint-Petrusschool hard op zoek naar de knuffelbeer van Knuffelpiet.