Lidmaatschap BC stijgt 84 eurocent per maand


Wereldwijd stijgen de papierprijzen en daarmee ook de druktarieven van kranten extreem. Dat geldt tevens voor de energiekosten. Ook Brabants Centrum wordt hierdoor hard geraakt. 

Na enkele zware coronajaren, zijn nu de hard stijgende inflatie en de energiecrisis die de economie raken. Waar in 2022 het drukken van de krant al bijna 20 procent duurder werd, dan het jaar ervoor, is dit na 1 januari aanstaande niet veel anders. Stichting Brabants Centrum kan niet anders dan een gedeelte doorberekenen in de kosten van het lidmaatschap.

Leden gaan in 2023 slechts 84 eurocent per maand meer betalen. Maar zij krijgen daarvoor ook het hele pakket van Brabants Centrum: de papieren en digitale krant op donderdag én de nieuwe nieuws-app die nog dit jaar komt. De leden helpen de stichting hiermee ook om zich voor verschillende activiteiten en organisaties in de Boxtelse gemeenschap in te blijven zetten. Dat gebeurt niet alleen door het schrijven van artikelen, maar ook door het inzetten van het eigen netwerk en de kennis en kunde binnen de organisatie voor de activiteiten in de dorpen.