Gistermiddag werd in de straat Vorsenpoel de sleuf van de glasvezelkabel weer dichtgemaakt.
Gistermiddag werd in de straat Vorsenpoel de sleuf van de glasvezelkabel weer dichtgemaakt. Foto: Henk van Weert.

Herbestrating van trottoirs...

In een grijs verleden vertelde een leraar me ooit dat je nog jaren later aan de begroeiing van een bos kunt zien als er bijvoorbeeld ooit een gas- of oliepijpleiding doorheen is gelegd. Nou daaraan moet ik nog regelmatig denken als ik door mijn Liempde wandel. 

Daar, en elders waar de trottoirs nog maar nauwelijks rolstoelvriendelijk gemaakt waren, werd de zaak weer opengebroken voor het aanleggen van een glasvezelnet. En dat niet alleen. Even later werd er op plaatsen weer gegraven voor het vernieuwen van gasleidingen. Dan moet je momenteel wandelend met of zonder kinderwagen dan wel met rolstoelen op sommige plaatsen ook weer door het zand omdat de bestrating rond bomen weer weggehaald is om omhoog groeiende wortels ruimte te geven.

Nu ook Boxtel aan de beurt is voor het aanleggen van het glasvezelnet hoop ik dat de betreffende aannemers inmiddels vakbekwame stratenmakers in dienst hebben, zodat je niet net als in Liempde nog jaren later bovengronds zult kunnen zien waar de overigens hardwerkende technici na het leggen van het glasvezelnet herbestraat hebben.

        GERARD SCHALKX

p Gistermiddag werd in de straat Vorsenpoel de eerder die dag gegraven sleuf van de glasvezelkabel weer dichtgemaakt. Foto: Henk van Weert.