Patrick Hendriks.
Patrick Hendriks. Foto: eigen collectie.

BOXTELSE GITARISTEN TREDEN SAMEN OP


Akoestisch popconcert in Sint-Petrusbasiliek 

Unbelievable. Dat is de titel van een gemoedelijk en akoestisch popconcert in de Sint-Petrusbasiliek. Harry Hendriks, Roeland Heesbeen en Patrick Hendriks vertolken zondag 18 december vanaf 20.00 uur arrangementen van (pop)liedjes.

Het optreden komt voort uit een bezoek van Patrick aan het middeleeuwse kerkgebouw. Hij werd gegrepen door de spirituele sfeer en het karakteristieke geluid in het godshuis. Al meer dan tien jaar geleden namen Patrick en Harry zich voor om ooit nog eens samen muziek te gaan maken. Roeland maakte het grafische ontwerp voor het album (Fifty/50) dat Patrick lanceerde toen hij Abraham zag. Bovendien speelde de vormgever tevens als gitarist in één van zijn songs. En zo ontstond het gelegenheidstrio.

MELANCHOLISCH

Het muzikale project Unbelievable richt zich niet alleen op gelovigen. Het drietal wil onder een muzikaal thema samenkomen en op hun gitaren melancholische bewerkingen van troost vertolken. Pastoor Geertjan van Rossem van de Heilig Hartparochie is daarbij gastheer. Bij enkele liedjes volgt een korte, laagdrempelige dialoog over thema’s als: wat is thuiskomen; wanneer raak je de juiste snaar en wat betekent muziek voor jou? 

Voor de aanwezigen volgt aansluitend buiten, op weg naar een horecagelegenheid, een gemoedelijke afdronk, aldus de drie muzikale Boxtelaren.

Harry Hendriks.
...ROELAND HEESBEEN...