Op de stempelkaart staat precies aangegeven waar alle activiteiten zijn.
Op de stempelkaart staat precies aangegeven waar alle activiteiten zijn. Foto: eigen collectie.

WINKELS ZIJN OPEN TIJDENS SINTS SPORTIEVE SPEKTAKEL


Pieten tonen zich van atletische kant

Hoewel Sinterklaas vooral houdt van sport kijken op televisie - logisch gezien de leeftijd - zijn de pieten gek op sportieve spellen. Dat tonen ze koopzondag 27 november van 12.00 tot 16.00 uur in het centrum van Boxtel. Alle kinderen mogen meedoen.

In het hart van het dorp zijn meer dan 25 winkels tussen 12.00 en 17.00 uur open. Stapel op Sint en Bruisend Centrum Boxtel hebben net als vorig jaar hun krachten gebundeld. Ze organiseren een dag vol vrolijke spellen en kindervermaak. Niet voor niets is het thema dit jaar Sints Sportieve Spektakel.

Wie de goedheiligman wil ontmoeten, kan terecht in het gemeentehuis. De pieten houden tussen 12.00 en 16.00 uur allerlei spellen met de kinderen met behulp van Buurtsport Boxtel. Op de Markt en in de omliggende straten kan de jeugd onder andere voetballen, dansen en basketballen. Ook wordt er aan freerunning gedaan: een sport waarbij beoefenaars op atletische wijze gebruik maken van objecten zoals straatmeubilair of deze ontwijken.

In Bibliotheek Boxtel (Huis73) aan de Burgakker wordt een voorstelling opgevoerd en zijn knutselactiviteiten. Muziekpieten zorgen in het centrum voor een gezellige sfeer. 

STEMPELKAART

Kinderen die aan de spellen meedoen, krijgen een stempelkaart. Er zijn tien plekken waar ze een stempel kunnen halen, herkenbaar aan banieren. Als ze hun kaart vol hebben, mogen ze naar het Pakjeshuis aan de Rechterstraat 23, een initiatief van ondernemer Natasja Willems, om een cadeautje uit te kiezen. Tijdens de koopzondag worden plattegronden uitgedeeld met een overzicht van alle activiteiten.


Op de stempelkaart staat precies aangegeven waar alle activiteiten zijn. Kinderen mogen met een volle kaart een cadeautje uit gaan zoeken in het Pakjeshuis, Rechterstraat 23. Foto: eigen collectie.

Sportieve, kanoënde pieten tijdens de intocht.