Willem Heijnen van Essche Boys probeert tussen twee steviger tegenstanders door te rennen. Heijnen maakte een van de vier doelpunten voor zijn team.
Willem Heijnen van Essche Boys probeert tussen twee steviger tegenstanders door te rennen. Heijnen maakte een van de vier doelpunten voor zijn team. Foto: Hans Verberk.

WILLEM HEIJNEN MAAKT ZIJN EERSTE COMPETITIEGOAL


Essche Boys doeltreffend tegen Tivoli

Na de overwinning van vorige week op Tongelre, bleek Essche Boys afgelopen zondag in eigen huis opnieuw doeltreffend. De thuisploeg klopte weer een Eindhovense ploeg: Tivoli. Het werd 4-0.

De gastheren waren van meet af aan het sterkst, bovendien lag er veel ruimte achter de verdediging van de bezoekers. Wanneer Essche Boys in de openingsfase zorgvuldiger was geweest in balbezit had de ploeg al vroeg op voorsprong kunnen komen. Rudi van Gemert stuurde Luuk Wolfs met een goede steekpass diep. Hij stuitte echter op het hoofd van de uitgekomen Tivoli-keeper. 

Na een kwartier stond alsnog de 1-0 op het scorebord. Wolfs kon doorlopen richting de keeper, legde de bal breed op de meegelopen Van Gemert die de leren knikker in een leeg doel schoof.

Nog voor rust lag ook de 2-0 in het net. Lars van Wanrooij brak door vanaf de middellijn, hield overzicht en bediende Willem Heijnen, die zijn eerste competitiedoelpunt voor zijn elftal maakte.

STRAFSCHOP

Na de rust ging de thuisploeg voortvarend verder. De keeper van de gasten moest al snel op een schot van Van Wanrooij reageren. Tivoli nam het initiatief over, maar niet voor lang. Wolfs werd in het strafschopgebied gevloerd, waarna Van Wanrooij de strafschop onberispelijk binnenschoot. 

Bovendien kreeg de linksback van de tegenstander zijn tweede gele prent en moest dus met rood het veld verlaten. Ruimte dus voor Essche Boys. Invaller Luuk van Velthoven profiteerde daarvan door de vierde treffer te maken, na een voorzet van Wolfs. De doelpuntenmaker raakte naderhand met een fraaie volley ook nog de lat. Het bleef bij 4-0, een ruime zege voor de blauwwitten, die nu gedeeld zesde staan op de ranglijst. Zondag 27 november gaat Essche Boys naar Eindhoven voor de wedstrijd tegen studentenelftal Pusphaira. De aftrap is om 14.30 uur.


q Willem Heijnen van Essche Boys probeert tussen twee steviger tegenstanders door te rennen. De jonge en lichtvoetige speler maakte een van de vier doelpunten voor zijn team. Foto: Hans Verberk.