VC Blox speelde zaterdag in de eigen sporthal De Braken tegen VVC Vught. Foto: Albert Stolwijk.

BOXTELSE EN VUGHTSE VROUWEN VECHTEN VIJFSETTER UIT

Volleybalsters Blox delven onderspit

Vijf sets hadden de volleybalsters van Blox en VVC Vught zaterdag nodig om te bepalen wie er met de punten aan de haal ging. De gasten uit Vught trokken na een spannende strijd aan het langste eind.

Op papier was al duidelijk dat het een interessante wedstrijd kon worden. Blox bivakkeerde op de derde plek van de ranglijst, VVC Vught stond twee plaatsen lager.

De bezoeksters beschikten over een sterke aanvalster die het de Boxtelse vrouwen moeilijk maakte. De eerste set kende veel lange rally's en liep behoorlijk gelijk op, maar uiteindelijk zette Vught een licht overwicht om in de winst: 21-25.

Blox pakte in de tweede set onmiddellijk een voorsprong. Het team vierde punten groots en het publiek deed mee. Met mooie passes, sterke set-ups en daverende aanvallen won het deze set overtuigend: 25-16.  De Boxtelse vrouwen zetten hun goede spel voort in het derde bedrijf, al haakten de gasten toen wel lang aan. Maar met 25-22 sleepte de thuisploeg ook deze set uit het vuur. Blox wilde vervolgens de overwinning veiligstellen. De Vughtse vrouwen schakelden echter een tandje bij met fraaie aanvallen en tactische prikballen. Op die manier pakten ze set vier met 22-25.

Een vijfde set moest de beslissing brengen. De gastvrouwen namen een kleine voorsprong, waardoor zij tijdens de kantwissel met 8-6 voor stonden. Vught gaf zich echter niet gewonnen en  knokte zich terug, terwijl bij Blox de pijp leeg was: 12-15.

Blox speelt zaterdag 26 november om 14.30 uur in Veldhoven tegen Nuvoc.

p De volleybalsters van Blox speelden een intensieve en lange wedstrijd tegen VVC Vught. De tegenstander trok aan het langste eind. Foto: Albert Stolwijk.