De nostalgische schommels moeten terug op de kermis in Liempde, zo vinden veel deelnemers aan de kermisenquête.
De nostalgische schommels moeten terug op de kermis in Liempde, zo vinden veel deelnemers aan de kermisenquête. Foto: Peter de Koning, 2018.

Evaluatie kermissen: ‘Proberen schommels weer naar Liempde te halen’

Algemeen

De gemeente Boxtel nam alle kermissen onder de loep, ook die in Liempde en Esch. Opmerkingen over deze twee jaarlijkse dorpsevenementen zijn door wethouder Désiré van Laarhoven ter harte genomen: ,,Over het algemeen zijn bezoekers van de twee kleine kermissen tevreden over de opzet. Toch hebben we besloten een paar zaken aan te passen om de beleving nog beter te maken.”

De grootste wijziging is voor de kermis van Liempde. Die begint en stopt volgend jaar een dag eerder en duurt van vrijdag tot en met dinsdag. Daarnaast krijgt het jaarlijkse volksfeest weer een officiële opening voor de kinderen, gaat kermisambtenaar Richard Schuurs op zoek naar een spannende attractie voor de oudere jeugd en wordt gekeken naar de indeling ter hoogte van café Bij de Buren. 

Van Laarhoven: ,,En een grote wens van veel bezoekers is de terugkeer van de nostalgische schommels. We gaan dan ook ons best doen om deze attractie terug te halen naar Liempde, want die horen er gewoon bij.”