Wie herkent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Wie herkent dit jubilerende echtpaar van weleer? Foto: archief Brabants Centrum | Beeldbank Boxtel.

Speuren naar ‘oud goud’

Historie

UPDATE 19 DEC. - In de zoektocht naar namen van gouden bruidsparen die dertig tot veertig jaar geleden in de krant stonden, deze week bovenstaand portret. Wie kent het koppel en kan er over verhalen? E-mail reacties naar bc@brabantscentrum.nl.

De beeldbank van Heemkunde Boxtel digitaliseert momenteel het oude fotoarchief van Brabants Centrum. Secretaris Christ van Eekelen scant alle fotoafdrukken en voorziet ze indien mogelijk van een korte toelichting. Onlangs ging een reeks portretten van gouden en diamanten bruidsparen door zijn handen. In veel gevallen ontbreken echter namen van de geportretteerden. Daarom wordt een zoektocht gehouden via deze rubriek.

Natuurlijk is via oude jaargangen van deze krant te achterhalen wie de jubilerende bruidsparen zijn. Dat is echter een tijdrovende bezigheid omdat de oorspronkelijke publicatiedatum van de foto’s onbekend is. Het zou heel veel bladeren door de vergeelde edities van Brabants Centrum betekenen. 

Voor deze ophelderingsactie is óók gekozen om in families herinneringen te laten ophalen aan opa’s en oma’s. De redactie is niet alleen benieuwd naar namen van de echtelieden en de datum van hun huwelijksjubileum, maar ook naar anekdotes, dierbare momenten of wat dies meer zij.

De kleine foto toont het echtpaar van vorige week. Het zijn Giel en Anna de Laat-Voets die destijds aan de Prins Hendrikstraat 50 in Boxtel woonden en later samen oud werden in bejaardenhuis Emmaus. Voordat zij in 1956 naar Boxtel verhuisden, woonde het koppel ruim dertig jaar in Liempde, de geboorteplaats van Giel. Op 19 november 1975 vierden Giel (77) en Anna (70) hun gouden bruiloft. Giel werkte zijn hele arbeidzame bij de Nederlandse Spoorwegen. Het koppel zette twee zonen op de wereld: Cor en Piet. Foto: Piet van Oers, archief Brabants Centrum | Beeldbank Boxtel. 

Giel en Anna de Laat-Voets woonden aan de Prins Hendrikstraat 48 in Boxtel en vierden hun gouden bruiloft waarschijnlijk op 19 november 1977.