Nabij de rotondes op de noord/zuid-as, waaronder La Salle, heeft de gemeente Boxtel 200.000 bloembollen in de bermen geplant. Naast dat de stegosaurus dus bij tijd en wijle wordt aangekleed wegens een evenement (zoals het WK vrouwenvoetbal), kan de dino wellicht ook 'smullen' van enkele fleurige voorjaarsbloeiers...
Nabij de rotondes op de noord/zuid-as, waaronder La Salle, heeft de gemeente Boxtel 200.000 bloembollen in de bermen geplant. Naast dat de stegosaurus dus bij tijd en wijle wordt aangekleed wegens een evenement (zoals het WK vrouwenvoetbal), kan de dino wellicht ook 'smullen' van enkele fleurige voorjaarsbloeiers... Foto: Albert Stolwijk, 2019.

Rotondes op noord/zuid-as in voorjaar omgeven door bloemen

Algemeen

Liefst 200.000 bloembollen liet de gemeente Boxtel vorige week in de grond planten. Komend voorjaar wordt de noord/zuid-as daardoor een bloemrijke verkeerslint.

De mix van bloembollen, die ‘Bee Surprise XL’ wordt genoemd, is geplant nabij alle rotondes op de Bosscheweg én Brederodeweg. In aanloop naar de plantdag van 16 november liet de gemeente onderzoeken welke bloemen het meest geschikt zouden zijn voor de locatie. 

BIODIVERSITEIT

De bollen gaan meerdere jaren mee en bloeien van februari tot juni, ook afhankelijk van het weer. Hierdoor profiteren de insecten al vanaf het einde van de winter van de bloemrijke bermen en krijgen ze al vroeg in het jaar stuifmeel en nectar. Hiermee hoopt de gemeente de populatie van de beestjes te verhogen en daarmee de biodiversiteit in Boxtel te verbeteren. 

Zes tot acht weken na de laatste bloei wordt er gemaaid.