De acht jubilarissen van het Sint-Petruskoor, met twee dochters van Betsie van Kessel, die postuum werd geëerd. De zangers hebben menig viering opgeluisterd.
De acht jubilarissen van het Sint-Petruskoor, met twee dochters van Betsie van Kessel, die postuum werd geëerd. De zangers hebben menig viering opgeluisterd. Foto: Albert Stolwijk.

Sint-Petruskoor huldigt acht ervaren zangers

Algemeen

Het Sint-Petruskoor mocht zondag 20 november acht trouwe leden in het zonnetje zetten. Daarnaast werd postuum ook Betsie van Kessel geƫerd.

De daadwerkelijke jubilea waren in feite al voorbij, in coronatijd kon geen huldiging plaatsvinden, maar nu wel. In 1971 mochten ook vrouwen lid worden van het koor en werd het een gemengd gezelschap.

Jeannet van Breugel, Lisette van Oirschot, Trees Pijnenburg en Marlies Spijkers sloten zich destijds met nog zes vrouwen aan bij de zangvereniging. Het viertal zingt na meer dan vijftig jaar nog altijd mee. Betsie van Kessel, die bijna twee jaar geleden ook jubilaris was, is inmiddels overleden. Twee kinderen van haar waren zondag bij de huldiging.

Naast de gouden jubilarissen werden nog vier leden in het zonnetje gezet. Veertig jaar lid zijn Joke de Nijs en Fons van Heesch. Henk van den Hurk en Jan van Boxtel vierden hun zilveren koorjubileum.