Bridgeclub Boxtel is nog tot eind van dit jaar te gast bij restaurant Lotus. De vereniging fuseert met Revanche en verkast naar De Walnoot.
Bridgeclub Boxtel is nog tot eind van dit jaar te gast bij restaurant Lotus. De vereniging fuseert met Revanche en verkast naar De Walnoot. Foto: Peter de Koning.

Leden bridgeclubs akkoord met fusie

Algemeen

De kogel is door de kerk. De leden van bridgeclubs BC Revanche en BC Boxtel hebben vrijwel unaniem ingestemd met de fusie van beide verenigingen. Die wordt per januari van kracht. Dit betekent weliswaar een stijging van de contributie, maar ook meer speelmomenten voor de bridgers die nu lid zijn van Revanche en een nieuwe thuisbasis voor de huidige Boxtel-spelers.

Pieter Springer is nu nog voorzitter van BC Boxtel en wordt tevens de preses van de nieuwe club, die RevancheBoxtel gaat heten. ,,De grootste en oudste bridgeverenigingen van de gemeente Boxtel, die bovendien allebei aangesloten zijn bij de Nederlandse bond, versmelten. Dat was nog een heel proces. We hebben al eens eerder een fusiepoging gedaan, zonder succes. Dat is nu gelukkig anders.”

Beide verenigingen hebben baat bij de samensmelting. Springer: ,,Het aantal leden daalt, corona versnelde die ontwikkeling nog eens. Daarnaast moest BC Boxtel op zoek naar een nieuwe speellocatie. Ook was het steeds moeilijker om een volledig bestuur te vormen en vrijwilligers te vinden. De fusie maakt dat we in alle opzichten sterker staan.”

De Walnoot, waa..